Lady Luck Memperoleh Games Studio ReelNRG dalam Tawaran 0,000
toto

Lady Luck Memperoleh Games Studio ReelNRG dalam Tawaran $850,000

Perjanjian pengambilalihan baru-baru ini menyaksikan LL Lucky Games, syarikat induk Lady Luck, memperoleh studio permainan yang berpangkalan di London, ReelNRG. Harga belian terdiri daripada 2.5 juta saham yang baru diterbitkan singapore pools bernilai SEK 3.3 setiap satu dan berjumlah $850,000.

Pengambilalihan untuk Menyediakan Lady Luck dengan Produk Tambahan dan Peningkatan Jangkauan Pasaran
Calvin Kent, Ketua Pegawai Eksekutif ReelNRG, menyatakan bahawa pengambilalihan itu menandakan permulaan baharu yang penting. Beliau menyatakan bahawa perjanjian itu akan membawa kepada “penyampaian pakej hiburan kami yang lebih baik kepada pelanggan kami dan pelanggan mereka.” Kent juga menyatakan komitmen pembangun ReelNRG untuk menambah baik penyampaian produk mereka sebagai sebahagian daripada LL Lucky Games.

ReelNRG ialah pembangun slot kasino dalam talian yang diasaskan pada 2016 oleh Calvin Kent dan Harsharan Gill. Pemilik bersama termasuk Kumpulan Klein, Yggdrasil dan ComeOn. Studio yang berpangkalan di UK itu mempunyai portfolio yang terdiri daripada 46 permainan, tetapi lapan daripada sembilan pekerjanya beroperasi di Hyderabad, India. ReelNRG akan terus berfungsi secara bebas selepas pengambilalihan dan membawa pemilik baharunya lesen UK dan Malta yang berharga, peluang untuk jualan silang, pengoptimuman kos dan perkongsian teknologi.

Ketua Pegawai Eksekutif LL Lucky Games, Mads V. Jørgense berkata mengenai hk hari ini pengambilalihan itu “menguatkan lagi kedudukan kami sebagai studio permainan yang benar-benar bebas dengan tumpuan pada pasaran terkawal.” Beliau juga menambah bahawa syarikat itu kini memiliki lebih 100 permainan dan tidak sabar untuk menyatukan kedudukannya sebagai pembangun permainan bebas. “Dengan satu lagi pemerolehan strategik, kami menjana perolehan tambahan melalui peluang pendapatan baharu, yang akan membawa kepada pembangunan keuntungan kami,” tambah CEO itu.

Lady Luck Terus Meluaskan Perniagaannya
Jørgense mengasaskan Lady Luck pada 2019 bersama pembangun perisian Vadim Fedorov. Kedua-duanya adalah veteran dalam pembangunan permainan, dan syarikat mereka telah berjaya mencatatkan pertumbuhan hasil sebanyak 86.8% sepanjang tahun lalu selepas perjanjian dengan beberapa pengendali macau hari ini permainan utama. Pembangun permainan Sweden kini boleh mendapat manfaat daripada rangkaian pengedaran kukuh ReelNRG di UK dan pasaran terkawal lain di bawah lesen UKGC, MGA dan Gibraltar.

Pemerolehan itu adalah yang terbaru dalam siri tawaran untuk LL Lucky Games. Pada September 2021, Lady Luck mengumumkan hasratnya untuk memperoleh keseluruhan perniagaan B2B Danske Spigo ApS. Hanya dua bulan kemudian, pemaju yang berpangkalan di Stockholm itu juga menandatangani surat niat untuk memperoleh studio permainan UK Revolver Gaming dengan gabungan wang tunai dan saham yang baru diterbitkan, bahagian tunai perjanjian ini berjumlah lebih daripada $800,000.